Våga Yoga Nu 

Våga Yoga Nu är en mindre och personlig yogastudio i centrala Västerås som drivs av mig, Marie Guilliams. Verksamheten startade 2009 och har sedan dess vuxit för varje år genom "mun till mun" och rekomendation av deltagare. Många blir förvånade när de hör att Våga Yoga Nu funnits så pass länge och att de aldrig hört talas om oss, vilket kan bero på att marknadsföringen under åren har varit minimal, kurserna har fyllts genom rekomendation av nöjda deltagare och återkommande yogisar.

Under dessa år har de hållts kurser i Kundaliyoga, Mediyoga & Breathwalk, föreläsningar & workshops kring Chakrasystemet, Cold Depressen, Less på Stress och Ayurveda. Yogahelger i Gnesta, Svanå, Idöborg & Husby Gård i Bettna och ett flertal Yoga och Vandringsresor i Spanien. Förutom det har det även hållits yoga på företag & föreningar och jag har även haft förmånen att träffa väldigt många underbara människor på enskilda konsulationer. 

Framöver kommer det också att fortsätta hållas yogakurser, workshops, enskilda konsultationer, yogahelger & resor till Spanien men förutom det kommer det även såsmåningom bli resor till Bali eller Indien för ayurvediska behandlingar & en hel del aktiviteter kring ayurveda. Min förhoppning är att det även kommer ges möjlighet till att sprida yoga och dess healande effekter till "utsatta grupper" som inte har ekonomsik möjlighet att delta i regulära grupper. Att tillsammans med de som gått på yoga hos mig länge och känner att de är redo för nästa steg bygga en plattform för att föra ut teknikerna till dessa människor. 

"Min mission" är att sprida de yogiska tekniker och glädjen i en yogisk livsstil för att uppnå bättre balans i vardagen och hittills har jag lyckats med det utan en marknadsföringsplan. Inom ayurvedan säger man att när det är moget så sker det, är det inte moget händer inget och utifrån det är jag övertygad att de som ska "hitta" till mig gör det. Det kommer bli precis som det är tänkt att bli! 

Ibland får jag frågan "Varför man ska yoga ?" och mitt svar brukar bli "Varför skulle man INTE yoga ?" 

Vi lever idag i ett samhälle som går i ett mycket snabbare tempo än vår biologiska kropp är skapt till och det återspeglas hos människan genom olika symtom som sömnproblem, matsmälningsproblem, difust smärta och stelhet, ojämn energinivå, håglöshet, orkeslöshet och en känsla av "kamp" och att hela tiden behöva yttre stimuli för att orka sig genom dagen. Om det då finns tekniker som kan utövas oavsett vart man befinner sig och som gör att man får ner stressnivån, uppnå jämnare energinivå och bidrar till att man känna sig tillfreds och tacksam över livet, ska man inte använda dem ?

För det är precis vad som händer om man utövar yoga regelbundet; man blir lugnare, gladare och vet precis vart man ska lägga sin energi och behöver inte yttre stimuli för att livet ska kännas kul. 

SatNam !