Webinar - Grunden till att förstå Ayurveda

 


 

Om jag skulle ranka alla Webinarer/Workshops Våga Yoga Nu har inom ayurveda från 1 - 10  skulle denna vara nummer ett. Helt enkelt för den lägger grunden till att verkligen kunna förstå ayurveda och yoga på en daglig basis utan att behöva "plugga in en massa" teori. Ayurveda betyder "kunskap om livet" och det är precis vad det är, livsvisdom! Enkelt och logiskt med samtidigt så otroligt genomtänkt ner till minsta detalj på alla plan; fysiskt, mentalt, emotionellt och andligt. Vill man verkligen lära känna sig själv, hur ens kropp och psyke fungerar, förstå varför man reagerar som man gör och aldrig lyckas hålla vissa förändringar oavsett hur hårt man än försöker då är det ayurveda man ska inleda en relation med. 

Att vårda livet, ha insikt om hur man fungerar och förebygga ohälsa på alla plan är vad ayurveda handlar om. Syftet med den tusentals år gamla hälsovetenskapen är att stärka vår inneboende harmoni och balans, och därmed vår vardagliga hälsa. Allt utgår från de fem elementen jord, vatten eld, luft och ether/rymd som tillsammans bildar de tre doshorna vata, pitta och kapha. Enkla logiska förklaringsmodeller som på sikt kan förändra ditt dagliga mående och göra dig till en gladare och mer harmonisk person. 

I denna webinar/workshop kommer vi noggrant gå igenom de fem elementen som är byggklossarna till hela universum och allt som finns inom och utanför oss alla. Hur dessa element "visar sig" och framförallt vilka kvaliter de har är en viktig del till att förstå principerna inom ayurveda och de tre doshorna Vata, Pitta och Kapha. 

Hur vi mår i kropp, själ och sinne beror på balansen i doshorna. När doshorna är i obalans kan vi börja känna oro, stress och rädsla, få sömnproblem eller känslig mage, eller så blir vi frustrerade och ilskna. Obalanser som får utvecklas en längre tid manifesteras i ohälsa och sjukdom. När doshorna är i balanserade mår vi bra på alla plan, sover bra, är energiska, glada och harmoniska. 

Du kommer under denna webinarie/workshop få en förförståelse för Vata, Pitta, Kapha och dess kvaliter. Hur de visar sig i vår personlighet, kroppsform, psyke och skillnaden mellan Prakriti och Vikruti. 

Vill du på sikt verkligen förstå hur du ska äta för bästa balans är denna workshop "ett måste" för att lägga grunden till förståelsen av hela tänket bakom kvaliterna i livsmedel och när man ska äta vad beroende på prakriti, vikruti, årstid och tid på dygnet.

När:  Denna webinar/workshop kommer att erbjudas kontunerligt. När den är på en lör- söndag är det mellan kl. 10 - 15, med lunch emellan. När den erbjuds på en vardag delas den upp i 2 delar vid två olika tillfällen

Nästa Datum: Se nästa tillfälle på Boka direkt

kl.10.00  - 12.00, lunchrast och sen fortsätter vi kl. 13.30 - 15.00

Vart: Där du befinner dig, webinarien är via zoom. 

OBS! Trots att det sker digitalt är platserna begränsade. Jag vill ha mindre grupper för att alla ska kunna komma till tals, kunna återkoppla och ha möjligthet att ställa sina frågor. 

Investering: 550 kronor. Om du är anmäld till "Startskottet mot en bättre uppgraderad version av dig själv" är priset 300 kronor.

Obligatorisk anmälan

 Boka tid