Workshop

Introduktion till Ayurveda

Digitalt via Zoom

Lördag den 16 maj, kl 9.00 - 11.00

 

Vårens första Workshop och kanske också den viktigaste eftersom den lägger grunden för att förstå och kunna använda ayurveda på en daglig basis utan att behöva "plugga in en massa" teori.

Ayurveda handlar om att vårda våra liv och välmående. Syftet med den tusentals år gamla hälsovetenskapen är att stärka vår inneboende harmoni och balans, och därmed vår hälsa. Ayurvedan utgår från de fem elementen jord, vatten eld, luft och ether/rymd som tillsammans bildar de tre doshorna vata, pitta och kapha.

Alla människor, och allt annat omkring oss, består av en unik mix av vata, pitta och kapha. Hur vi mår i kropp, själ och sinne beror på balansen i doshorna. Stress, mat, motion, återhämtning och vila påverkar, liksom livsstilsrutiner, relationer, och årstidskiftningar. När man väl förstår ayurveda är det logiskt, doshorna har olika kvaliter och "lika ökar lika" så vet man vilka kvaliter man har ett överskott av nu tillför man INTE mer av de kvaliterna utan balanserar med det motsatta genom kost, livsrutiner och motion.

När doshorna är i obalans kan vi börja känna oro, stress och rädsla, få sömnproblem eller känslig mage, eller så blir vi frustrerade och ilskna. Obalanser som får utvecklas en längre tid manifesteras i ohälsa. När doshorna är i balanserade mår vi bra på alla plan, sover bra, är energiska, glada och harmoniska.

Under denna workshop kommer du få lära dig grunderna i ayurveda och den passar för både dig som aldrig hört talas om ayurveda tidigare och dig som kan en del och vill födjupa din förståelse. Vi kommer att gå igenom vad ayurveda är, de fem elementen och dosha teorin, årstiderna, dygnsrymt och framför allt vilka kvaliteter de olika doshorna har och hur du kan använda den kunskapen för att uppnå bättre harmoni i din vardag.

Detta är första workshopen om ayurveda i en serie under våren och lägger grundern för kommande workshops. 

När: Lördag den 16 maj

Klockslag: Kl. 09.00 - 11.00

Vart: Där du befinner dig

Investering: 300 kronor. Om du är anmäld till "Hälsocoachning, 6 veckor mot fullständig balans" är priset 150 kronor.

Föranmälaninfo@vagayoga.nu