SEN VINTER/VÅREN = Kapha tid

 

 

Riturcharya, vetenskapen om årstidsväxlingarna och hur de påverkar oss, är en viktig del i ayurveda då vi är en återspegling av naturen. När sen vinter/tidig vår går mot sitt slut är det inte bara snön som smälter utan vi kan också uppleva en fysisk och känslomässig övergång som märks i humör, energinivåer och biologiska rytm. 

I Sverige har vi 3 ayurvediska årstider:

  • Hösten/tidig vinter återspeglar vatas egenskaper och är Vata årstid.
  • Senvinter & våren som har många av de kvaliter som Kapha och är kapha årstid.
  • Sommaren har oftast samma kvaliter som pitta och kallas därför pittas årstid.

Övergåengen från en årstid till en annan sker inte under en natt utan "går fram och tillbaka" och är en stor utmaning för kroppen men med hjälp av kost, livsstil och husmorstips kan man balansera upp övergången och undvika de besvär som många lider av på försommaren. 

Du kommer efter denna Workshop förstå hur du med hjälp av kosten, yoga- och andningsövningar och andra enkla tips kan förebygga många av de besvär man kan känna av vid årstidsväxlingarna. 

För att kunna "ta till dig" och förstå denna workshop bör du kunna grunderna i ayurveda och de fem elementen. Den bygger på Workshopen "Introduktion till ayurveda" men du kan ha skaffat dig kunskaper om grunderna i  Ayurveda är på annat håll. 

 

När: Datum kommer snart!

Klockslag: 

Vart:Tessingatan 2

Investering: 

Obligatorisk föranmälan på: info@vagayoga.nu