____________________________

 

Holistisk hållbar hälsa i vår moderna värld

När Våga Yoga Nu startade för 15 år sedan, befann sig världen i en annan era än den vi upplever idag. Under dessa år har teknologin utvecklats i en imponerande takt och tillgången till information är nu konstant och oavbruten. De små naturliga pauserna, som att vänta på bussen, bläddra i en tidning på tåget eller sitta och fika med kollegor, har gradvis minskat. Våra hjärnor arbetar ständigt för att hantera stimuli på ett sätt som de biologiskt sett inte är anpassade för.

Just nu står mänskligheten, både kollektivt och individuellt, vid en viktig vändpunkt med olika namn beroende på tradition eller inriktning. Oavsett benämning är det en övergång där vi skiftar energifrekvenser – från det tredje chakrat, en maskulin och patriarkal energi, till det fjärde chakrat, hjärtchakrat, och en feminin energi. Det är en period av förändring där gamla strukturer bryts ner och det som har varit dolt nu kommer upp till ytan – det går helt enkelt inte längre att dölja något. Astrologiskt har vi gått från Fiskarnas tidsålder till Vattenmanens tidsålder, och astronomiskt observerar vi planeter närmare jorden än någonsin.

Om man lyfter blicken ser man detta paradigmskifte globalt på flera plan, som i vädrets och naturens skiftningar. Naturkatastrofer avlöser varandra och historiskt sett har epidemier uppstått i samband med stora förändringar – precis som vi ser med Covid-19, som lamslog världen och tvingade oss att stanna upp. Vi lever i ett samhälle överflödigt av information, där tekniken accelererar samtidigt som våra hjärnor är konstruerade som förr och inriktade på överlevnad. Hjärnan går på högvarv och skickar ut larmsignaler till nervsystemet om påkommande faror, vilket resulterar i en cocktail av stresshormoner som påverkar oss på olika sätt. De flesta människors körtel- och nervsystem är inte tillräckligt utvecklade för att möta denna utmaning. Förändringar påverkar nervsystemet, och många känner av det utan att kunna sätta ord på det. Känslor som ensamhet, ångest, oro, ilska och sorg är alla symtom på den förändringstid vi genomgår. När energin saknas inom oss söker vi den utanför för att uppnå någon form av balans.

Individuellt har vi förlorat vår naturliga biologiska rytm, och vårt nervsystem har "frysits," vilket har lett till en kollektiv och individuell "cold depression." Till skillnad från en "vanlig" depression upplever vi att vi har energi att utföra saker, men för att bibehålla denna energi behöver vi ständigt yttre stimuli som ökar adrenalinet. Måttfullhet existerar inte längre; det mesta är extremt, vare sig det gäller träning, upplevelser, sex, spiritualitet, droger, ceremonier, renovering, tatueringar osv.

Kroppen är skapad för överlevnad och gör allt för att bibehålla balans, men förr eller senare leder denna livsstil till sjukdomar, utmattning eller utbrändhet om inte nervsystemet, körtelsystemet, känslosystemet, lymfsystemet och hjärnan får daglig återhämtning.

I ljuset av det pågående paradigmskiftet har Ayurveda Flows tjänsteutbud vuxit fram, med målet att främja en holistisk hållbar livsstil i den moderna kaotiska världen. Utvecklingen kan inte stoppas, men vi kan välja vårt förhållningssätt till det som sker runt omkring oss. Allt som krävs för ett harmoniskt liv finns redan inbyggt inom oss, men vi är oftast inte medvetna om det och lever inte i takt med vår naturliga biologiska rytm.

Nya hemsidan www.ayurvedaflow.se är klar!

Om du ännu inte får våra uppdateringar, anmäl dig här för att inte missa något och ta del av denna revolutionära förändring mot ett balanserat och hållbart liv!

 

 


 

Ayurveda Flow´s utbudet består av:

Du hittar aktuellt utbud och datum på: www.ayurvedaflow.se

Kurser:

  •    Mer Harmoni, Glädje och Energi på 30 dagar ! Via zoom, så alla kan delta oavsett vart man befinner sig.

____________________

Webinarier, via zoom:

  • Vem är du? - Hur doshorna - vata, pitta, kapha - återspeglas i vår personlighet!
  • Medicin eller gift? Vilken kosthållning som passar en bäst utifrån dosha och årstid

____________________

Längre Utbildning:

  • Livets manual - att komma fram till vad du behöver för att må bra på alla plan;  fysiskt, psykiskt, känslomässigt, mentalt och andligt.

          Kommer att pågå under 1 år för att följa alla årstider och verkligen förstå hur naturens skiftningar även påverkar oss.

____________________

Retreater och resor:

  • Dagretreter i tystnad  
  • Northampton England - 14 - 16 juni
  • Indien/Goa - nov/dec 2024

One to One 

  • Enskilda ayurvediska konsultationer

          Erbjuds på plats i Västerås och även via zoom.

  • Holistisk Hälsocoachning  Erbjuds på plats i Västerås och även via zoom.

____________________

KundaliniYoga, Yoga Nidra, Meditation

          Kommer att erbjudas både på plats och digitalt via zoom 

____________________