Mer energi, glädje och harmoni 

enligt Ayurvediska principer 

på fyra veckor


 

Startskottet mot en uppgraderad bättre version av dig själv.

Gör dig av med gamla ovanor som inte längre tjänar dig och skaffa dig en daglig rutin och livsstil som gör dig fokuserad på det du vill. Lär känna dig själv ur ett ayurvediskt perspektiv och förstå vart dina styrkor och svagheter finns. Hur du, beroende på dosha, antagligen reagerar på saker emotionellt och mentalt. Ayurveda hjälper oss att förstå oss själva bättre, och hur vi ska hantera omvärlden på bästa sätt, en värld som just nu är i transformation med snabba förändring. 

Upplev hur du får bättre balans fysiskt, emotionellt och mentalt genom en näringsrik och avgiftande diet under dessa fyra veckor. Dieten vi kommer följa är ingen traditionell bantningsdiet eller en diet där du kommer gå runt och känna hunger, tvärtom du kommer antagligen känna dig mer tillfreds än tidigare. Syftet med dieten är att ge matsmältningssystemet en omstart så den kan fungera som den ska, vilket den inte gör hos de flesta. Agni (matsmältningen) är nyckeln till god hälsa på alla plan enligt ayurveda. Under dessa veckor kommer finnas några livsmedel du bör undvika, vilket du kommer förstå varför, men i övrigt ska du inte följa någon "satt meny" utan planerar själv vad och när du ska äta. 

Diet är inte enbart vad vi stoppar i munnen utan även vad vi tar in och släpper ut mentalt och emotionellt. Vi kommer att prata om mål och vikten av att sätta mål och de vanligaste skälen till att man inte uppnår dem. Vad är det som gör att vi prioriterar bort målet vi satt för annan som dyker upp? Vi kommer att prata om riktig hunger och hur hunger skiljer sig från craving (sug) och mellan doshorna. Vi kommer att prata om sömn och insomnia. Vi kommer att prata om oro och stress och skillnaden mellan dem båda.Vi kommer att prata om hur man hittar balansen mellan aktivitet och vila. Vi kommer att prata om hur du uppnår ett långsikt resultat mot för dig,  ett hälsosammare liv i alla dess dimensioner. Vi kommer att prata om de olika personlighetstyperna Vata, Pitta och Kapha) och vad som är utmärkande för balans respektive obalans, samt hur man balanserar respektive typ

Inom ayurveda säger man att när tiden är mogen händer det. Om du läst så här långt är nog tiden mogen för dig att delta i detta program. Varmt välkommen till en uppgradering av dig själv!

 


 

Upplägget på ett ungefär:

Första träffen: Introduktion till de fem elementen och doshorna Vata, Pitta, Kapha och dess personlighetstyper. Att utifrån doshorna och sin egna konstruktion förstå sig själv bättre, sina vanor och ovanor och hur man kommer i obalans och framförallt hur man balanserar upp obalanser. 

Inför vecka 1: 

Här börjar din resa mot att balansera dina doshor, steg för steg.

Vad du bör undvika, och varför, under dessa veckor.

Vilka livsmedel som skapar balans resp. obalans 

Hur man ändrar vanor och inte "trillar" tillbaka till sina tidigare vanor som inte tjänar en.

Uppgifter för kommande vecka

Inför vecka 2:

Hur man uppnår balans genom daglig rutin beroende på dosha

Uppgifter för kommande vecka

Inför vecka 3:

Att möta och komma över sina hinder 

Hur du motiverar dig att inte ge upp 

Uppgifter för kommande vecka

Inför vecka 4:

Vad är toxiner ur ett ayurvediskt perspektiv?

Hur man förbereder sig för en ayurvedisk tredagsrening och genomför den.

Syftet med en detoxen och hur det fungerar fysiskt, mentalt och emotionellt

Guide inför din tre dagars hemma detox 

Avslutning:

Sista träffen men inte slutet, bara början - hur du går vidare från här.


 

När: Kursen börjar lördag den 23 okt. kl. 10.00 - 12.00, lunchrast kl.12.00 - 13.30 och slutar kl.15.00. Sen är det 4 träffar till:

Måndag den 1 nov. kl. 18.00 - 19.30 - inför vecka 2

Måndag den 8 november kl. 18.00 - 19.30 - inför vecka 3

Måndag den 15 nov kl. 18.00 - 19.30 - inför vecka 4 

Måndag den 22 november kl. 18.00 - 19.30 - hur går du vidare   

Vart: Utbildningen sker just nu enbart via zoom, så du kan vara vart du vill bara du har uppkoppling. Kan du inte närvara vid något av tillfällena så spelar jag in den gången åt dig. 

Investering:  3 200 kronor, går att delbetala om vi kommer överens om det. Om du känner att denna utbildning är vad du behöver men inte har ekonomisk möjlighet att delta, skicka ett mejl till mig så kan vi säkert löser vi det. TestPiloter betalar  1 590 kronor för utbildningen som startar23 oktober.

OBS! Trots att utbildningen sker digitalt är platserna begränsade. Jag vill ha mindre grupper för att alla ska kunna komma till tals, kunna återkoppla och ha möjlighet att ställa sina frågor. Alla ska kunna känna sig trygga i gruppen och bli sedd. 

Undrar du över något, tveka inte att höra av dig till mig marie@vagayoga.nu

Anmäler dig gör du här:

 Boka tid